• Dom
  • /
  • Blog
  • /
  • Punat – Oaza mira u dubokom zaljevu otoka Krka
Punat Otok Krk

Punat – Oaza mira u dubokom zaljevu otoka Krka

Punat je malo mjesto, a u njemu živi samo oko 1800 stanovnika. Smješten je na južnoj obali otoka Krka. Vizura mjesta, bilo da mu se prilazi s mora ili s otočnog kopna, nesvakidašnja je: mjesto se stisnulo uz obalu iznimno dubokoga zaljeva, Puntarske drage, a u njegovom središtu nalazi se minijaturni otočić Košljun.

Otočić Košljun Otočić Košljun

Na otočiću Košljun smješten je franjevački samostan. U 19. stoljeću, taj samostan je posjetila carica Karolina, udovica austrijskog cara Ferdinanda 1. Osim nje posjetili su ga i Maksimilijan Ferdinand, mlađi brat austrijskog cara Franje Josipa te rumunjski kralj Karol 1. Njihovim dolascima, potaknut je turizam, a kulturna baština i priroda na otočiću i danas privlače brojne posjetitelje. Na otočić možete doći isključivo barkom ili koja plovi na upit i po potrebi ili privatnim plovilom.

Punat – Odmaknite se od buke i stresa

Punat je malo turističko mjesto koje prije svega nudi odmak od žurbe, stresa, od buke. Punat je iznimno dražestan, okupljen duž malih stisnutih ulica koje vode do tipičnih primorskih kuća s voltama, balaturama i konobama. Mjesto se ponosi tradicijom maslinarstva, a gotovo svaka obitelj obrađuje svoj maslinik i proizvodi vlastito, vrlo kvalitetno maslinovo ulje.

Svaki će posjetitelj Punta vrlo lako povjerovati ovoj tvrdnji, budući da se prilazna cesta Puntu probija kroz koridor vrlo uzornih maslinika.
U Puntu će se naročito dobrodošlima osjećati nautičari budući da je u ovdje smještena najveća i najstarija marina na Jadranu koja može prihvatiti oko 1200 plovila. U neposrednoj blizini Marine Punat, udaljen 50 m od mora, nalazi se hotel “Kanajt” kao idealno sastajalište nautičara, ljubitelja mora i aktivnog odmora.

Za sadržajan odmor u Puntu ponudit ćemo vam dnevne izlete brodovima na obližnje otoke. Pružaju se mogućnosti ronjenja, pješačenja uređenim stazama u zaleđu Punta. Puntarska uvala upravo je idealna za sportove na moru, centar za skijanje na vodi i wakeboard ski lift Krk oduševit će i najzahtjevnije.

Odgovori

Nazad na vrh