• Dom
  • /
  • Blog
  • /
  • Štorija o Galiji Cristo Ressussitato
Štorija o galiji Cristo Ressussitato

Štorija o Galiji Cristo Ressussitato

Otok Krk je dosta miran otok, ali ipak, stalno se na otoku nešto događa. Tako nisu ostali zanemareni ni atraktivni turistički sadržaji kao što je Štorija o Galiji Cristo Ressussitato.

Štorija o galiji Cristo Ressussitato

442. obljetnica Lepantske bitke

Centar za kulturu Grada Krka pokrenuo je projekt Štorija o galiji Cristo Ressussitato 2008. godine. Krčka proslava 442. obljetnice Lepantske bitke ove godine započinje 04., i traje sve do 07. listopada, a ono što iznova program Štorije o galiji Cristo Ressussitato čini prepoznatljivim suradnja je krčkog Centra za kulturu, kao organizatora, s istočnojadranskim gradovima čije su galije doprinijele značajnom uspjehu Svete lige. Ovog puta manifestacija je realizirana u suradnji s gradom Kotorom, odnosno tamošnjim Pomorskim muzejem.

Program manifestacije započinje 04. listopada u popodnevnim satima izlaganjem replike vesla krčke galije trireme u naravnoj veličini (dužina 12,5 m; težina 250 kg) na prostoru gradske rive. Sljedećeg dana 05. listopada, svoju će izložbu u reprezentativnom zdanju crkve sv. Kvirina otvoriti Krčanima dragi gosti – Pomorski muzej Crne Gore iz Kotora i Kotorska biskupija – koji će predstaviti postav pod nazivom Ex-voto – zavjetni darovi bokeljskih pomoraca.

Također, za vrijeme trajanja manifestacije, sve do 13. listopada, svi posjetitelji grada imati će prilike razgledati grob soprakomita Ljudevita Čikute, zapovjednika krčke galije Cristo Ressussitato, s višejezičnim deskripcijama koje govore o povijesti krčke galije i životu njezinog zapovjednika.

Cijeli program možete pročitati ovdje.

 

Odgovori

Nazad na vrh